10 myter om hårtab aflivet

Spray i håret Hud og Hårklinikken

Der findes mange myter og rygter om årsagerne til hårtab og mange af dem er slet og ret forkerte. I det følgende ser vi på 10 myter om hårtab, som du ikke skal tro på.

1. At gå med hat forårsager hårtab

Det er noget som især ældre slægtninge tror på, men sandheden er, at det at gå med hat ikke kan føre til hårtab, medmindre hatten er så stram, at den lukker af for blodtilførslen til hovedbunden.

2. Hårtab nedarves på fædrende side

Genet, som forårsager skaldethed kan komme fra begge forærldre, så hvis din morfar har en vigende hårgrænse, er det samme også ske for dig.

3. Man kan kurere hårtab ved at stå på hovedet

Ja, at stå på hovedet øger blodtilstrømningen til hovedbunden. Og nej, det vil ikke give dig håret tilbage.

4. Brug af for mange hårprodukter kan lede til hårtab

Brug så meget mousse, hårspray og gele, som du vil ­ hårprodukter forårsager ikke hårtab, uanset hvor meget du bruger.

5. Klipning får håret til at gro hurtigere og tykkere

Når håret vokser ud, er det tykkere ved roden end ved toppen, hvilket får det til at se tykkere ud. Håret gror ca. 1 cm om måneden, uanset hvor ofte man klipper det.

6. Stress kan lede til skaldethed

Ekstrem stress kan forårsage sygdomme som f.eks. Telogen Effluvium og Alopecia. DEn hyppigste årsag til hårtab hos mænd er dog genetisk og ikke stressrelateret.

7. Steroider påvirker ikke håret

Bodybuildere eller andre, som tager anabolske steroider, skal være opmærksomme på, at denne stærke kemiske cocktail faktisk kan fremskynde hårtabet, selvom det kan tage flere år inden effekten bliver synlig.

8. Brug af hårtørrer leder til hårtab

Det er sandt, at overdrevet brug af hårtørrer kan skade eller brænde håret og forårsage udfald af hår men håret vil normalt vokse ud igen med det samme.

9. For hyppig hårvask kan lede til hårtab

Hårprodukter er designet til sikker brug. Du kan vaske håret så ofte som du vil uden at frygte hårtab ­ selvom de fleste eksperter anbefaler at vaske håret ca. 3 gange om ugen.

10. For meget sol leder til hårtab

UV stråler kan forårsage tidlig aldring og hudkræft men har ingen virkning på dine hårsække. For meget sol kan dog svække dit hår og du kan opleve kedeligt, kruset hår, som let knækker.

Myter om hårtab er gamle historier, som er blevet fortalt gennem flere generationer. Hvis du er bekymret for dit hår, skal du kontakte en ekspert i hårtab for at få en præcis diagnose og dermed en individuelt sammensat behandling.

Del