Donald Trump vinder præsidentvalget trods USA’s anti-skaldethed tradition

Blandt grundene til hvorfor Trump ikke er det bedste valg til landets højeste embede, rangerede hårtab temmelig langt nede på listen hos de fleste vælgere.donald-trump-we-shall-overcomb
Imidlertid er fortiden en god indikator for fremtiden og eksperter påpeger, at blot 5 af USA’s 44 præsidenter var skaldede, heraf kun en enkel – Eisenhower – i nyere tid. Man har i lang tid talt om, at vælgerne traditionelt ikke synes om kandidater, som mangler noget på hår-kontoen. Og ja, Gerald Ford var også skaldet men han var ikke folkevalgt.
Men da verden vågner op til nyheden om en ny republikansk præsident ovenpå en turbulent valgkamp bliver det klart, at alle som troede Donald Trumps hår ville koste ham vælgernes opbakning tog gruelig fejl.
Det er måske unfair, at foreslå at den nye præsident skal være det sjette navn på listen over “skaldede præsidenter”, men diskussioner om hans hår optog nu alligevel en del spalteplads i starten af valgkampen.

Desuden inspirerede den kommende præsidents frisure en række populære memes med billeder af Trumps hår med påskrifter som ‘We Shall Overcomb’ og ‘There’ll Be Hell Toupee’.
USA’s 45. – og ældste – præsident brugte under valgkampen mange kræfter på at bevise, at hans hår var hans eget og ofte inviterede sine støtter op på scenen for at hive i det. Meget ofte sørgede han også for at dække hovedet i offentligheden med sine berømte røde ‘Make America Great Again’ kasketter.

Operationsrygter

Hvad end sandheden om hans nuværende tilstand måtte være og selvom han blot bruger sit berømte hentehår til at skjule skaldethed, er Trump med sine 70 år blandt topkandidaterne til . mandlig mønster skaldethed. Når mænd passerer de 60, vokser risikoen for hårtab eksplosivt. Men det store spørgsmål er, hvad der sker inden – når håret begynder at tynde ud i en tidligere alder – og om det er muligt at udvikle mandlig mønster skaldethed mens man er teenager?donald-trump-berømte-hentehår

Mandlig mønster skaldethed er ikke ualmindelig blandt 29-årige men og udbredt blandt mænd i trediverne. De senere år er det også blevet mere almindeligt at se teenagere vise tegn på hårtab. Man forbinder fænomenet med det pres og stress, som moderne teenagere oplever samt ernæringsrelaterede problemer, som f.eks. sukker- og fedmeepidemier.
Kunne man forestille sig, at Trump har gået og skjult sit arvelige hårtab i årevis? Billeder fra 1984 og frem giver en forestilling om, at det kunne være tilfældet.
Udtalelser i avishistorier om hans skilsmisse fra eks-konen Ivana i 1991 antyder, at Trump har gennemgået en operation, hvor man sænker hårgrænsen. Dette indgreb har dog ikke gjort noget for at afhjælpe hans hårtab. Ivana’s tidligere stylist Louis Licari lader til at bekræfte rygterne om, at Trump har fået en hårtransplantation.
Han udtaler, at Trump i 80erne adskillige gange besøgte en af New York’s bedste kirurger. Hvis det passer, at den kommende præsident var der med det formål at gennemgå et genoprettende indgreb, tyder det på at hans hårtab allerede var en stor bekymring for ham allerede da han var i fyrrerne. Mange mænd ser deres hår blive tyndere og/eller udvikler en vigende hårgrænse omkring den alder. Årsagen til dette er, at de er genetisk forprogrammeret til at være overfølsomme mod et biprodukt af testosteron, som kaldes DHT og som får hårsækkene til at skrumpe og til sidst stoppe med at producere hår. Denne tilstand kaldes androgen alopeci og resulterer i hårets gradvise udtynding. Håret vokser ikke tilbage medmindre man behandler problemet, og selvom man ikke nødvendigvis ender med at tabe alt håret, vil de dele af hovedet, som er ramt af mandlig mønster skaldethed, især toppen af hovedet og hårgrænsen, fortsætte med at tabe flere og flere hår.

 

 

 

Del