FAQ om hårtransplantation og hårtab

Her finder du spørgsmål og svarer til om hårtransplantation og FUE mod hårtab:

Hvad er en hårtransplantation?

En Hårtransplantation indebærer, at hårsække flyttes fra et donor-område, ofte på bagsiden af hovedet, og transplanteres til et udtyndende eller skaldet område.

Med nutidens fantastiske teknologi resulterer en FUE-hårtransplantation i et meget naturligt udseende. Resultatet afhænger af mængden af dine levedygtige donor-hår.
Antallet af hår du skal have transplanteret afhænger af, hvor stort et område patienten ønsker at dække med det transplanterede hår.
Hud & Hårklinikken tager typisk hår fra områder, hvor du har rigeligt med hår og transplanterer det til de områder, hvor du har brug for det, og hvor du oplever hårtab.

FUE-hårtransplantation mod hårtab.

En FUE-behandling er en avanceret teknik til at udvinde hårsække – helt uden en skalpel eller sting. Hårsækkene fjernes en efter en fra dit donorområde ved hjælp af et særligt mikroskop og helt unikke microsurgical-instrumenter, der er mindre end en millimeter i størrelsen. Metoden resulterer i et særdeles naturligt look.

Ved en FUE-transplantation anvendes som nævnt hverken skalpel eller sting, hvilket minimerer risikoen for synlige mærker. Hårene transplanteres ved hjælp af mikroskopiske (0,60-1,0 mm) instrumenter. Patienten taber ikke følelse og det kirurgiske område heler inden for et par dage. Det kirurgiske område vil være umuligt at se i fremtiden.

Hvad med hårsækkenes kvalitet?

Vores metode beskadiger normalt ikke folliklerne.

Kan jeg kontrollere antallet af hårsække?

Ved en FUE-behandling, kan lægen bestemme præcis hvor mange grafts (samlinger af hår, 1-4 stk) der er nødvendige, og transplantationen overfører det ønskede antal til dit modtager-område.

Vil der være ar-dannelse efter en hårtransplantation?

Patienterne er praktisk talt ar-fri efter en FUE-behandling – selv hvis håret holdes meget kort. Transplantaterne ekstraheres individuelt, uden en skalpel og uden kirurgiske indsnit.

Hvor lang er den helbredende periode og helingsprocessen?

I samråd med patienten vil lægen transplantere det antal hårsække, der er nødvendigt, til modtage-området. Det er endda muligt for patienter at påvirke antallet og placeringen af hårsækkene under operationen.

Hvornår vil de små skorper falde af?

Alle skorper bør falde af efter ca. syv til ti dage.

Hvornår kan jeg se resultatet?

Det fulde resultat vil være synligt 12 måneder efter din behandling. Men du vil allerede opleve vækst af nyt hår efter 4-6 måneder.

Hvor lang tid kan jeg beholde det transplanterede hår?

Da håret er taget fra et donor-område, som ikke er følsomt over for de hormoner, der forårsager hårtab, for eksempel på bagsiden af hovedet, vil håret bevare sine genetiske egenskaber. Selv efter din hårtransplantation. De fleste patienter bevarer deres “nye” hår resten af livet. I enkelte tilfælde kan en procentdel af de transplanterede hår tabes på grund af alderdom.

Hvad menes der med follikulære enheder?

En follikulær enhed er størrelsen af implantatet og antallet af hår, som implantatet indeholder. På grund af 30 års arbejde med udviklingen af hårtransplantations-teknikker, er det muligt at arbejde med meget små follikulære enheder. Oprindeligt involverede transplantationer store grafts, men nu, med moderne hårtransplantationsmetoder (FUE) er det muligt, at have en, to eller tre hår i hvert transplantat.

Hvad er Follicular Unit Extraction (FUE)?

FUE gør det muligt at transplantere enkelte hårsække uden en skalpel, uden udskæring af en strimmel af hud og uden behov for sting. Håret er valgt fra et donor-område – for eksempel fra bagsiden af hovedet eller kroppen, og ekstraheret under en mindre lokalbedøvelse. Transplantaterne fjernes derefter ét efter ét med hvert ’graft’ (hårbundter á 1-4 stk.) indkapslet i en lille cylinder af hud.

Kirurgen foretager derefter mikroskopiske overførsler i modtagerens område, og udvælger nøje tykkelsen og retningen af de nye hår. Transplantaterne bliver derefter indsat – igen under lokalbedøvelse. Transplantation ser helt naturlig ud, og det nye hår er nøjagtig ligeså stærkt og sundt, som de var før, de blev transplanteret.

Hvor mange hår transplanteres under en FUE-behandling?

Normalt kan vi transplantere 500-3.000 ’grafts’ (bundter af 1-4 stk. hår) om dagen, hvilket svarer til omkring 1,000-6,000 hår.

Vil det gøre ondt?

Der anvendes lokalbedøvelse under behandlingen efter det oplever patienter ingen smerter under – eller efter deres hårtransplantation. Patienten modtager også medicin efter behandlingen, hvis han eller hun ønsker det, men det er sjældent nødvendigt.

Hvor meget koster behandlingen?

Prisen afhænger af størrelsen af det behandlede område og kan variere meget. Book en gratis og uforpligtende tid i dag og hør mere om, hvad vi kan gøre for dig.

Er der risiko for infektion fra en hårtransplantation?

En infektion forårsaget af en hårtransplantation er sjælden. Hvis det skulle opstå, er det normalt let at behandle med antibiotika, som kan ordineres af din læge. Til dags dato har vi endnu ikke registreret infektioner i forbindelse med FUE-behandlinger mod hårtab.

Hvor mange hår er nødvendige for at dække et bestemt område?

Det er umuligt at sige, før vi har undersøgt patienten. Vi skal konstatere det antal hår, der er nødvendigt for at dække dit hårtab. Desuden afhænger dit resultat af hårets struktur og hårets kvalitet. Mørkere, grovere hår kræver færre hår til at dække samme område ift. lysere, tyndere hår. Det antal hår som kræves afhænger også af patientens ønsker til tæthed og udseende.           Book en gratis konsultation i dag

Kan Hud & Hårklinikken udføre hårtransplantationer til kvinder?

Ja. Hårtab hos kvinder er helt almindeligt og kvinder kan være særligt følsomme eller berørte over det. Undersøgelser viser, at omkring 50 procent af kvinder over 50 år lider af hårtab. Men de fleste af disse kvinder kan hjælpes. Kvinder har ofte et lignende donor-område som mænd, dvs. bagsiden af hovedet.

Kan Hud & Hårklinikken hjælpe med at rette op på dårlige hårtransplantationer?

Ja. FUE-behandling er perfekt til at rekonstruere dårligt udførte behandlinger. Hvert tilfælde af “re-transplantation” har særlige krav, som vi diskuterer med klienten ved en gratis konsultation. Bemærk, at en rekonstruktion normalt kræver mere end én behandling.

Hvor lang tid skal der gå mellem to behandlinger?

En ekstra FUE-behandling kan ske dagen efter.

Hvorfor er FUE praktisk talt en risikofri behandlingsmetode?

Hos Hud & Hår klinikken har vi udført utallige FUE-behandlinger uden at opleve bivirkninger.

Hvordan kan Hud & Hårklinikken garantere, at jeg får naturlig hårgrænse?

Efter at have foretaget en undersøgelse af dit hår kan vi se, hvad vi kan gøre. Hvis du ikke er en egnet kandidat, eller har urealistiske forventninger, vil vi ikke udføre proceduren.

Hvordan kan en FUE-behandling være så skånsom?

Behandlingen er skånsom, fordi vi ikke anvender invasiv kirurgi. Behandlingen er minimal, og du vil hurtigt hele i dagene efter din FUE-behandling.
Du er meget velkommen til at kontakte os og høre historier fra en af vores mange tidligere patienter for at høre deres historie og erfaringer. Klik her for at kontakte en af vores seneste patienter

Kan jeg møde den læge, der skal behandle mig?

Ja. Det er vigtigt, at den læge der skal udføre proceduren opfylder dine behov. Derfor vil du på forhånd møde lægen, så du kan blive klogere på din behandling mod hårtab.

Kan jeg se lægens legitimationsoplysninger?

Du er meget velkommen til at få adgang til både certificeringer og andre oplysninger.

Kan jeg tale med kirurgen under behandlingen?

Ja. Du vil være i stand til at tale ligeså meget som du vil gennem hele behandlingen.

Hvorfor bruger I ikke almindelig narkose?

Det er slet ikke nødvendigt. Og så foretrækker vores patienter at være vågne, så de kan se film, læse eller tale med lægen.

FAQ was last modified: May 26th, 2017 by Omar Naser Khattar