Alt du skal vide om hårtab hos kvinder

En introduktion til kvindelig hårtab

Kvindeligt hårtab kan have flere årsager heriblandt arvelighed, stress eller diverse helbredsproblemer. Hårtabet kan både være permanent og midlertidigt, alt efter diagnose. Det er meget vigtigt, at kontakte en ekspert i hårtab, som kan stille den rigtige diagnose og anbefale en effektiv behandling.
Tag dig lidt tid til at læse vores guide i kvindelig hårtab, så du kan få en ide om hvad der kunne forårsage problemet og hvad du kan gøre.
Du kan altid kontakte Hud og Hårklinikken og få en personlig konsultation med vores ekspert i hårtab. Den gode nyhed er, at de fleste tilfælde af kvindelig hårtab kan behandles. Se mere under behandling af kvindelig hårtab.

Androgen alopeci (mønster hårtab) hos kvinder

HÅRTAB HOS KVINDER

En af de mest almindelige årsager til kvindelig hårtab er androgen alopeci.
Denne arvelige tilstand fører til udtynding af håret øverst på hovedet, mens håret i nakken og på siderne af hovedet forbliver upåvirket.
Kvindeligt hårtab kan også forårsage en vigende hårlinje, hvor håret tyndes ud omkring tindingerne.

 

 

Telogen Effluvium


Telogen Effluvium er som regel midlertidig. Tilstanden forårsager udtynding af håret overalt på hovedet og skyldes, at kroppen som en del af sin forsvarsstrategi får nogle af hårrødderne til at gå fra aktiv- til hviletilstand.
Eftersom hvilefasen varer 3 måneder, vil man først opleve hårtabet 3 måneder efter hændelsen, som forårsagede det. Mulige udløsere kan være enten en pludselig stressfuld oplevelse eller helbredsmæssige problemer, men kan også indbefatte:

  • Fødsel
  • Start eller stop af oral indtagelse af præventionsmidler
  • Abort
  • Slankepiller or andre medikamenter

 

Kronisk Telogen Effluvium | Sporadisk hårtab

KRONISK TELOGEN EFFLUVIUM HUD OG HÅRKLINIKKENKronisk Telogen Effluvium, også kendt som sporadisk hårtab, har de samme årsager som Telogen Effluvium men adskiller sig derved, at hårtabet kan være vedvarende. Det sker, fordi den underliggende årsag til hårtabet ikke er blevet behandlet. For at helbrede kronisk Telogen Effluvium kræves der ikke kun symptombehandling ved hjælp af det optimale behandlingsforløb. Det er vigtigt også at se på de helbredsmæssige årsager til sygdommen, som kan have forskellig karakter:

  • Stress
  • Anæmi
  • Problemer med skjoldbruskkirtlen
  • Bivirkninger fra lægemidler

SPORADISK HÅRTAB  BEHANDLING AF SPORADISK HÅRTAB

 

Trækkraft Alopeci


Trækkraft Alopeci skyldes konstant hård belastning af hårstråene. Det kan f.eks. være som følge af overdreven brug af stramme fletninger, extensions eller andet. Hårrødderne tager skade, hvilket leder til hårtab omkring hesteskoformet og tindingerne. Hvis årsagen til problemet er koncentreret på et sted – tungt kunstigt hår eller hestehale-extension, kan det resultere i pletvis skaldethed på det udsatte sted. Trækkraft Alopeci angriber hovedsageligt kvinder, på grund af årsagernes karakter.

Alopecia Areata (pletskaldethed)

ALOPECIA AREATA (PLETSKALDETHED)Alopecia Areata forårsager pletvis skaldethed, som kan forekomme pludseligt i form af runde skaldede pletter. Denne tilstand udløses ofte af stress eller alvorligt chok og kan være midlertidig. Symptomerne bliver først synlige 3 måneder efter hændelsen, som forårsagede tilstanden.
Alopecia Areata påvirker kun hovedbunden men kan dog i meget alvorlige tilfælde udvikle sig til altomfattende hårtab på hovedet og kroppen.

 

ALOPECIA AREATA  BEHANDLING AF HÅRTAB

Andre typer hårtab:


Der findes andre, mindre kendte typer hårtab, som kan ramme kvinder. Følgende typer hårtab er langt mere sjældne end de ovenstående:Andre typer hårtab hud og hårklinikkenFolliculært degenerationssyndrom (FDS) er en art ardannende Alopecia, der begynder som en klart afgrænset plet af diffust hårtab, som så kan sprede sig i et spiralformet mønster.Alopecia Totalis og Alopecia Universalis er de to mest ekstreme former af hårtab. Mens Alopecia Totalis forårsager tab af alt håret på hovedet, medfører Alopecia Universalis tab af hår overalt på kroppen.Trikotillomani er en selvforårsaget tilstand, som får patienten til at hive og trække i håret til det kommer ud.

Pseudopelade er en meget sjælden type hårtab, som mest rammer kvinder og børn og forårsager skaldede pletter, som stadig indeholder enkelte sunde hårstrå.

Lupus er en kronisk inflammatorisk sygdom, som får kroppens immunforsvar til at slukke for sine egne organer. Mest kendt for det sommerfugl-formede udslet på næse og kinder, kan Lupus også forårsage sporadisk hårtab.

Cicatriciel alopeci, også kendt som ardannende Alopecia, forekommer udelukkende blandt kvinder. Denne type hårtab rammer hårsækkene, men kan også omfatte hårtab som følge af ardannelse efter forbrændinger.

Kontakt os i dag, og hør hvordan vi kan hjælpe dig med dit hårtab!

Som kvinde var det meget, meget svært, at tabe håret. Men Hud og Hårklinikken har reddet mig. FUE-teknikken mod hårtab er intet mindre en fantastisk
Signe 32 år
Hårtab kvinder was last modified: maj 26th, 2017 by Omar Naser Khattar