Behandling af hårtab

De mest effektive behandlingsformer

Formålet med Hud og Hårklinikkens behandling af hårtab er, at modvirke så mange som muligt af de faktorer som forårsager hårtabet. Under din personlige konsultation i Hud og Hårklinikken eller efter du har gennemgået vores online konsultation, vil vores speciallæge anbefale et effektivt behandlingsforløb, som passer til netop dig. Hud og Hårklinikkens behandlingsforløb er sammensat af præparater og metoder, som har vist sig at kunne forhindre hårtab og stimulere hårvækst.
Hud og Hårklinikkens behandlingsforløb mod hårtab består af en række komponenter, som er sammensat ud fra patientens individuelle behov. I det følgende fortæller vi om disse komponenter, hvad de indeholder og hvordan de virker til at forhindre hårtab og få håret til at vokse igen. Hvis du er interesseret i en behandling mod hårtab, kan du besøge os i København eller få tilsendt et
hjemme-behandlingsprogram

Start med, at finde årsagen til hårtabet

Både mænd og kvinder, som er genetisk disponeret til hårtab, har enzymer, som omdanner hormonet testosteron til dihydrotestosterone (DHT).
DHT sætter sig på hårrødderne og får dem til at krympe for hver cyklus.
Det medfører, at håret gradvist bliver tyndere indtil hårrødderne til sidst helt holder op med at producere hårstrå. Hårtab er ligeledes ofte forårsaget af manglende indtag af visse næringsstoffer, hormonrelaterede helbredsproblemer eller stress.
Vores primære mål, er at sørge for at hårrødderne får mest muligt blodgennemstrømning.

 

HÅRTAB MÆND HÅRTAB KVINDER

 

 

Mest udbredte behandlingsformer

Højkoncentreret Minoxidil

Minoxidil er det første af to klinisk testede lægemidler til behandling af hårtab og er effektivt til både mænd og kvinder. Det er godkendt til behandling af androgenetisk alopeci (mandlig eller kvindelig mønster hårtab), men er også kendt for, at være effektivt mod en række andre typer hårtab. Minoxidil er en topisk væske, som skal anvendes 1-2 gange dagligt.

 

MINOXIDIL

 

Finasterid

Finasterid er det andet af blot to klinisk testede behandlingsformer, som kun virker på mænd. Finasterid fås på pilleform og virker ved at angribe årsagen til hårtabet – dihydrotestosteronen eller DHT. Blandt 1,153 mænd, som deltog i et 2-årigt klinisk studie, oplevede mere end 83% et stop i hårtabet og forøgelse af hårvæksten.Hårtab Hårserum

Hårvækst boostere

Hvilke ikke-klinisk testede behandlinger er værd at bruge?
Der er mange tilbud på markedet, men de fleste har enten ingen eller minimal virkning. Hud og Hårklinikkens speciallæger anbefaler først og fremmest Biofolic hårvækst serum, som indeholder en række produkter, der er kendt for at fremme hårets vitalitet.

 

BIOFOLIC

 

Blodpladerigt plasma terapi

Blodpladerigt plasma terapi (PRP) bruges til at opnå et naturligt resultat under gendannelse af hår. PRP udvundet af patientens eget blod injiceres i hovedbunden ved hjælp af en tynd nål. PRP fremmer kollagen dannelse og forbedrer blodforsyningen til hovedbunden, hvilket er med til at stimulere hårvæksten på en naturlig måde. PRP behandling mod hårtab er egnet til både mænd og kvinder. Det er en moderne, ikke-kirurgisk, naturlig metode til behandling af hårtab eller udtynding af hår. En PRP behandling kan være forbundet med betydelige omkostninger, da det kan blive nødvendigt med flere behandlinger for at få det ønskede resultat. PRP kan også anvendes i forbindelse med hårtransplantationer.

 

PRP BEHANDLING

 

Hårtransplantationer

Kirurgisk behandling af hårtab er en populær og effektiv løsning til behandling af skaldethed. Den mest udbredte metode er FUE (follicular unit extraction). FUE indebærer udtagelse af hårrødder fra patienten og transplantation af disse til andre områder.
Lær mere om denne behandlingsform, hvor meget du skal regne med at betale samt vigtigheden af vedligeholdelse af “gammelt” hår ved hjælp af klinisk testede præparater for, at undgå skaldede pletter efter hårtransplantationen.

 

HÅRTRANSPLANTATION

 

Efterkontrol er tilgængelige for patienter efter eget valg

Hos Hud og Hårklinikken anbefaler vi kontrol en gang i kvartalet, men patienter er altid velkomne til at kontakte os med deres spørgsmål eller bekymringer. For dem som benytter sig af vores hjemme-behandlingsprogram, står vores speciallæger til rådighed for en konsultation i telefonen eller på chat.
Især i forbindelse med behandling af kvindeligt hårtab er det vigtigt, at forløbet overvåges nøje af en specialist. Hvis du har nogle spørgsmål til din pågående behandling, er det vigtigt at få dem besvaret hurtigst muligt. Hud og Hårklinikkens speciallæger står klar til at besvare dine spørgsmål.

 

Hårtab was last modified: December 18th, 2018 by Omar Naser Khattar