Hvad er en FUE-hårtransplantation?

Hos Hud og Hårklinikken har vi mange års erfaring med FUE-hårtransplantationer. FUE er forkortelsen for (Follicular Unit Extraction), som er en meget effektiv og skånsom behandling mod hårtab.
Hud og Hårklinikken kan også foretage FUE-transplantationer til ansigtsområdet såsom skæg, overskæg og øjenbryn. Enkelte hårtransplantationer kan endda foretages ved at bruge hår fra andre steder på kroppen.

Hvordan foregår behandlingen?

FUE (Follicular Unit Extraction) betyder ganske enkelt, at vi skånsomt, og ved en meget enkel procedure, tager hår fra et donorområde – typisk på bagsiden af hovedet, hvor håret er tæt og kraftigt. Hårene indsættes herefter i behandlingsområdet.
Behandlingen er meget skånsom og der vil kun være en lille smule ubehag under injektion af lokalbedøvelse, som du knap nok kan mærke, da nålen er meget lille. En af fordelene ved en FUE hårtransplantation er, at der ikke vil være synlige ar efter behandlingen. Den største fordel er dog, at når du først har fået en FUE-behandling, så beholder du dine nyindsatte hår resten af livet.

Videre fordele ved en FUE-hårtransplantation:

  • Hos Hud og Hårklinikken vil du blive behandlet af certificerede læger, som har adskillige års erfaring i FUE-hårtransplantation.
  • FUE er en meget skånsom behandling, som foretages under lokalbedøvelse. Ofte falder patienten i søvn, ser TV eller får sig en hyggesnak med lægen.
  • I modsætning Strip (FUT) proceduren, vil du ikke få synlige ar eller sting. Det betyder også, at din restitutionstid er fantastisk hurtig. Nogle mennesker kan gå på arbejde samme dag, som de får udført en FUE-hårtransplantation.
  • Hos Hud og Hårklinikken anvender vi det bedste og nyeste udstyr, hvilket er med til at gøre behandlingen mest skånsom og sikker for dig.
  • Efter behandlingen vil der ikke være nogle ar, og du kan selv bestemme, om vi skal klippe håret kort eller beholde længden.
  • Ved at arbejde med hvert enkelt hår kan vi sikre, at det kun er de stærkeste og sundeste hår som udvælges til din FUE hårtransplantation.
  • Resultatet at en FUE hårtransplantation bliver fuldt ud naturligt, og du vil opleve en kraftigere og tættere hårvækst. Hårene indsættes i den retning, som dit hår vokser og grundet den meget præcise udvælgelse bliver behandlingsområdet tæt og fyldigt.

Hvordan bliver mit resultat?

Allerede efter behandlingen kan du se de små, nye hår. Efter 10 uger begynder de nye hår at vokse ud, og allerede efter 6 måneder kan du begynde at sætte dit hår i den frisure, du ønsker. Efter 6-12 måneder er hårene fuldt udvokset og den skaldede plet dækket til.
Efter et år er alle hårene fuldt udvoksede. I løbet af de første par måneder vil du opleve, at du taber nogle af de transplanterede hår og du vil derfor kunne se, at håret virker tyndere i behandlingsområdet. Dette hårtab er ganske normalt og vil stabilisere sig, så snart det nye hår begynder at vokse ud.
Hvis du nøje følger de anvisninger som du får af Hårspecialisterne, vil du opleve, at du allerede efter 10 dage slet ikke kan se, at der er foretaget en behandling. Du vil få udleveret medicin, som forhindrer hævninger. Resultatet af en FUE hårtransplantation er naturligt og permanent.

Nemt og hurtigt. Jeg gik på arbejde dagen efter. Og så er det billigere end man tror
Michael
Michael 38 år

Hvordan er den første periode efter FUE-transplantationen?

Du kan forlade klinikken lige efter behandlingen og helingen vil kun tage ca. 5-7 dage.
Natten efter hårtransplantationen samt de næste par nætter, anbefaler vi, at du sover med hovedet let hævet, for ikke at forskubbe bandagen og for at skåne de nye hår. Du vil få smertestillende piller på klinikken, men ofte er det slet ikke nødvendigt at tage dem. Du vil også få antibiotika for at forhindre infektion. De første 5 dage efter behandlingen skal du anvende den specielle shampoo, som du får af os til at rense donorområdet.
Efter 3 dage kan du begynde at vaske behandlingsområdet. De nye hår sidder godt fast, så du behøver ikke at være bange for, at de falder ud. Du skal bare følge de anvisninger, som du får af klinikken. Du kan fjerne bandagen allerede efter dit første bad efter hårtransplantationen.
Allerede efter en måneds tid kan du begynde at vaske håret med normal shampoo. På dette tidspunkt er de nye hårsække vokset helt fast og du kan også begynde at få en klippet dit hår. I den første måned efter behandlingen, skal du undgå at bade i havet eller i swimmingpool og du skal ligeledes undgå sollys på området. Du kan evt. bruge en kasket. Vent også med at farve dit hår, til den første måneds tid er overstået. Undgå rygning i de første 2 uger efter din behandling. Alkohol kan først indtages 3 dage efter din FUE hårtransplantation.
De fleste patienter kan allerede genoptage deres normale arbejde med det samme. Du bør først dyrke motion efter et par uger – start let op og undgå aktiviteter som indebærer kontakt med din hovedbund.
Læs om Hud og Hårklinikken i København

 

Hårtransplantation was last modified: May 26th, 2017 by Omar Naser Khattar