Sparsomme øjenbryn? Tatoveringer er out, transplantationer er in

Øjenbryn hårtransplantation hud og hårklinikkenØjenbrynene kaldes ofte for øjnenes billedrammer. Smukt formede buer kan få en person til at se flere år yngre ud og samtidig bringe skønheden frem i øjnene.
Desværre mister nogle kvinder fylden i øjenbrynene som følge af enten overdreven plukning, hormonelle forandringer, helbredsproblemer eller arvelighed.

Kraftige og fyldige øjenbryn er moderne igen og det er dårlige nyheder for mange kvinder, som har tynde øjenbryn, eller endnu værre – blæk eller eyeliner over deres øjne.

“Tatoveringer er altid flotte når de er helt nye og linjerne er trukket skarpt op. Med tiden mister de dog både farven, skarpheden og bliver blålige og udtværede. Samtidig ændrer tatoveringen øjenbrynenes form, så patienter, som får Botox behandlinger, kommer til at se farlige ud. Disse patienter beder ofte om, at få fjernet tatoveringen ved hjælp af laser”, siger Hud og Hårklinikkens FUE specialist Dr. Pepi Kourenzi.

Mens det igennem de sidste 20 år har været udbredt enten at få tatoveret brynene på eller nøjes med make-up, vælger stadig flere kvinder nu den mere naturlige og permanente løsning – transplantation af øjenbryn.

“Selvom transplantation umiddelbart kan virke skræmmende på nogle, er det et meget simpelt indgreb, som er egnet for alle, højst varer 2½ timer og kun kræver lokalbedøvelse”, siger Dr. Pepi Kourentzi . Man starter med at høste hårrødder fra patientens nakke ved hjælp af mikroskopiske snit. Der kræves omkring 200-400 hårrødder, afhængig af patientens behov. “Transplantation af øjenbryn er lidt af en kunstart, eftersom de små hår vokser i et såkaldt fiskehale-mønster”, siger hun.

Fordi hårsækkene transplanteres individuelt i store antal og snittene i huden er mikroskopiske, er det muligt at opnå et helt naturligt resultat, som varer ved og ser ud og opfører sig var det patientens oprindelige hår.

Patienterne kan gå hjem straks efter indgrebet og behøver måske endda ikke at tage smertestillende midler, alt efter deres tilstand. Som det er tilfældet med alle sår, vil man opleve hævelse, som varer et døgns tid, men patienter kan som regel genoptage deres daglige aktiviteter dagen efter indgrebet.

Huden heler meget hurtigt takket være den rigelige blodforsyning til ansigtet. Såret er helet fuldstændigt efter 5-7 dage og resultaterne kan ses allerede en måned efter indgrebet. Det er dog muligt, at se omridset af de nye øjenbryn straks efter transplantationen. Når hårene er groet ud, kan man trimme og forme øjenbrynene som man ønsker.

“Nogle patienter vælger at få fjernet deres tatoveringer inden transplantationen, men det er også muligt at lade tatoveringen fungere som en guideline for transplantationen. Hvis patienten vælger at beholde tatoveringen, er resultatet bedre. Noget mørkt under hårene får øjenbrynet til at se fyldigere ud”, siger Dr. Kourentzi.

“Jeg kan varmt anbefale denne fremgangsmåde til alle, som ønsker kraftigere øjenbryn. Indgrebet er skånsomt og ukompliceret mens resultatet er naturligt og vedvarende”, siger hun.

 

 

Del