Hvad er sporadisk hårtab?

KRONISK TELOGEN EFFLUVIUM HUD OG HÅRKLINIKKENSporadisk hårtab er et andet navn for kronisk Telogen Effluvium, som kan medføre tiltagende hårtab og eventuelt lede til udtynding af håret over hele hovedbunden.
Mens håret virker tyndere, forårsager sporadisk hårtab dog intet tab af hårrødder.
Hvis man bliver diagnosteret med kronisk Telogen Effluvium, er det nødvendigt at se på patientens samlede helbredsmæssige tilstand samt sygehistorie. Kun på den måde er det muligt, at finde og behandle den underliggende årsag til hårtabet. Derudover er det vigtigt, at behandle det sporadiske hårtab samtidigt med behandlingen af årsagen.

 

 

 

 

 

Hvem rammes af sporadisk hårtab og hvordan genkender man det?

Sporadisk hårtab forårsager et nogenlunde jævnt fordelt kraftigt hårtab over hele hovedbunden, hvilket får håret til at fremstå tyndere. Mens Telogen Effluvium er midlertidig, er kronisk Telogen Effluvium mere vedvarende og kan vare i mere end 6 måneder.
Denne type hårtab rammer hovedsageligt kvinder men kan også forekomme blandt mænd.

 

 

Hvad forårsager sporadisk hårtab?

Der findes en række forskellige årsager til sporadisk hårtab, inklusive mangel på bestemte næringsstoffer, stress eller bivirkninger af sygdomme som f.eks anæmi og problemer med skjoldbruskkirtlen.

 

 

Hvordan behandles sporadisk hårtab?

Sporadisk hårtab kan behandles ved hjælp af et omfattende behandlingsprogram, som indeholder minoxidil og Biofolic til bekæmpelse af hårtabet og gendannelse af hårpragten. Det er dog afgørende også at finde og behandle den underliggende årsag til hårtabet. Kontakt hertil en kvalificeret specialist i hårtab. Patienter som lider af kronisk sporadisk hårtab anbefales, at kontrollere om deres diæt indeholder tilstrækkelig med næringsstoffer. Ydermere kan man lade sig teste for eventuelle problemer med hæmoglobinniveauet i blodet, problemer med skjoldbruskkirtlen eller andre hormonrelaterede forstyrrelser. Stress kan også være en medvirkende faktor til sporadisk hårtab og burde ligeledes tages med i overvejelserne vedrørende mulige årsager til hårtabet.

 

BEHANDLING AF SPORADISK HÅRTAB

Sporadisk hårtab (Kronisk Telogen Effluvium) was last modified: May 26th, 2017 by Omar Naser Khattar