Thymus peptider: Det næste gennembrud i behandling af hårtab?

Thymus Peptides Hud og HårklinikkenForskning i årsagerne til hårtab fortsætter med at give spændende nye resultater, der giver håb til mænd og kvinder over hele kloden. Den seneste udvikling, publiceret i Journal of Plastic Dermatology giver nye muligheder for udvikling af nye behandlingsmetoder. Denne gang har forskerne opdaget hårgenskabende egenskaber hos ‘thymus peptides’. Disse kemiske stoffer kan fremstilles syntetisk og tilsættes topisk shampoo eller lotion til anvendelse i hovedbunden.

Thymus peptides – effektiv mod flere typer hårtab

Forskningsartiklet, ‘Multicentrisk studie af virkningen af topisk lotion og shampoo, som indeholder syntetiske thymus peptider på androgenetisk alopeci samt kronisk telogen effluvium hos kvinder og mænd’, fremhæver flere iagttagelser, som bl.a. Thymus peptiders effektive modvirkning af hårtab og gendannelse af hårvækst efter hårtab som følge af forskellige sygdomme. Telogen Effluvium og androgenetisk alopeci er ansvarlig for næsten al hårtab hos mænd og kvinder, så opdagelsen af en potentiel behandling af begge er utrolig spændende.
366 individer blev udvalgt til et forsøg: 129 mænd og 237 kvinder, som alle mistede hår som følge af androgenetisk alopeci (pletvis skaldethed) eller Telogen Effluvium. Forskerne fandt, at 89% af mændene og 95% af kvinderne, som brugte en shampoo med syntetisk thymus peptid serum oplevede tilbagekomst af hår.

Nem at bruge, uden bivirkninger

Syntetiske peptider er relativt nemme at fremstille og kan tilsættes forskellige hårprodukter. Det gør dem særlig attraktive for dem, som ønsker behandling mod hårtab.
Forskerne opdagede ingen bivirkninger hos forsøgspersonerne. Høj succesrate sammen med manglende bivirkninger giver håb til dem, som oplever hårtab og ikke er i stand til at benytte sig af andre behandlingsmetoder.

Det varer lidt endnu

Forskningen befinder sig kun i den indledende fase og der er noget tid til at det bliver muligt at markedsføre behandlingen. Derudover skal der udføres grundige tests for at opnå certificering og frigøre produktet til brug i behandlinger. Indtil da er det bedst, at kontakte en ekspert, som kan stille en diagnose og anbefale en holistisk behandling af hårtabet med kontinuerlige efterundersøgelser for de bedste resultater.

Del